ICT bedrijven BeeOne en IT Local bundelen hun krachten

ICT bedrijven BeeOne en IT Local bundelen hun krachten

Nijmegen – BeeOne en IT Local hebben hun krachten gebundeld met steun van investeerder Batavorum Capital. Door de samenvoeging van de twee bedrijven ontstaat er een middelgrote IT leverancier die alle disciplines in huis heeft om organisaties volledig te faciliteren bij hun digitale transformatie.

De nieuwe organisatie is vanuit Nijmegen, Geleen en Arnhem met ruim 50 specialisten actief in Software Ontwikkeling, Cloud diensten en Managed Services op het gebied van infrastructuur, security en gebruikersondersteuning voor de zakelijke markt.

Het in 2002 opgerichte BeeOne (www.beeone.nl) is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot specialist in “Connecting Intelligence”; op elk gewenst moment de juiste informatie daar hebben waar die nodig is. IT Local (www.itlocal.nl) biedt sinds 2006 Infrastructuur beheer-, en beveiligingsdiensten en heeft in de afgelopen jaren een leidende positie verworven in het leveren van Managed IT Services aan nationale en internationale ondernemingen.

De bedrijfsonderdelen zullen onder eigen naam samen de BeeOne groep vormen. De huidige directieleden van BeeOne en IT Local participeren in de nieuwe organisatie. De dagelijkse leiding zal in handen zijn van de huidige BeeOne directie Jan-Hendrik Straatman en Han Martens. De huidige directeur van IT Local, Peter de Gans, zal zich binnen de groep bezig gaan houden met de integratie van beide bedrijven, innovatiestrategie en het verder uitbouwen van IT security diensten.

Volgens Jan-Hendrik Straatman, die sinds oprichting al betrokken is bij BeeOne, biedt de samenvoeging volop kansen voor hun klanten; “met de infrastructuur expertise van IT Local kunnen wij een enorme versnelling en efficiency slag leveren bij de veilige ontsluiting van applicaties en applicatiedata.” aldus Jan-Hendrik.

Ook IT Local is blij met de samenwerking met BeeOne. Peter de Gans; “door de inbreng van de software ontwikkelkennis van BeeOne zijn wij in staat onze klanten nieuwe functionele oplossingen te bieden op het gebied van bijvoorbeeld Smart Industry en IoT.”  

De onderneming wordt in haar groeistrategie ondersteund door investeringsmaatschappij Batavorum Capital (www.batavorumcapital.nl) die in 2017 al toegetreden is bij de Management Buy Out van BeeOne. Batavorum Capital is een in Nijmegen gevestigde investeringsmaatschappij die actief participeert in MKB-ondernemingen. Batavorum acteert op strategisch niveau als klankbord van het management en ondersteunt de ondernemingen bij het behalen van hun doelstellingen. Batavorum Capital, dat actief op overnamepad is, verwacht komend jaar meer investeringen te doen

Voor meer informatie:

BeeOne – Jan-Hendrik Straatman ( +31 6 10988588)

IT Local – Peter de Gans (+31 6 29568789)

Batavorum Capital – Maikel Engelaar (+31 6 48072085)

Geen reactie's

Geef een reactie