Carefos nieuwe naam gezamenlijke onderneming Elro Duurzame Daken en Batavorum Capital

Carefos nieuwe naam gezamenlijke onderneming Elro Duurzame Daken en Batavorum Capital

APELDOORN/NIJMEGEN – Elro Duurzame Daken en Batavorum Capital vormen samen de nieuwe onderneming Carefos. Carefos gaat als holding fungeren voor ambitieuze ondernemingen die voor de complete buitenschil van gebouwen gaan zorgen. Elro Duurzame Daken en Zcure, specialist in valbeveiliging, vormen de eerste onderdelen van Carefos. Beide bedrijven blijven onverminderd en onder eigen naam de huidige dienstverlening voortzetten.

Voor de directeur van Elro Duurzame Daken en tevens de nieuwe directeur van Carefos, Arthur Leenders, past het partnership met Batavorum Capital bij de ontwikkeling in de markt. “Er is komende decennia veel te doen op het gebied van renovatie en vooral verduurzaming. Met Elro hebben we ons in 34 jaar ontwikkeld tot dé specialist van het platte dak en dakveiligheid. Met Carefos willen we daar andere specialismen aan toevoegen, zodat we voor opdrachtgevers steeds meer een one-stop-shop worden.”

Specialisten die elkaar versterken

Maikel Engelaar, partner van Batavorum Capital: “We zijn ervan overtuigd dat dit het concept van de toekomst is, bedrijven die gespecialiseerd zijn in een bepaald onderdeel van de buitenschil en die elkaar versterken. Elro is een belangrijke speler in de markt en vormt een stevige basis voor de ambitie van Carefos. De komende tijd oriënteren we ons op versterking in de breedte.”

Veel werk aan de buitenschil

Het actief inzetten op uitbreiding van de specialistische dienstverlening, is volgens Leenders mede ingegeven door de coronacrisis: “Zo’n pandemie en alle maatregelen die dat met zich meebrengt, laat zien hoe kwetsbaar we als mens en als bedrijf zijn. Het heeft mij in ieder geval aan het denken gezet over hoe je wilt dat je onderneming er over tien of twintig jaar uitziet. En daarbij is de conclusie dat er nog enorm veel werk ligt te wachten, maar ook dat dit verder gaat dan dakbedekking of dakveiligheid. De gevolgen van klimaatverandering bijvoorbeeld, dwingen ons te kijken naar de eisen die onze opdrachtgevers stellen aan de buitenschil van gebouwen als geheel.”

Over Elro, Zcure en Batavorum Capital

Elro Duurzame Daken is opgericht in 1987 en is gespecialiseerd in onderhoud en renovatie van platte en licht hellende daken. Elro heeft vestigingen in Apeldoorn, Gorinchem, Alkmaar en Son en is actief in heel Nederland. Tot de opdrachtgevers behoren woningbouwverenigingen, gemeenten, zorginstellingen, verzekeraars, pensioenfondsen, vastgoedbeheerders, verenigingen van eigenaren en institutionele beleggers.

Zcure is actief op het gebied van valbeveiliging in Nederland en Duitsland (Moers, Emmerich am Rhein).

Batavorum Capital is een in Nijmegen gevestigde investeringsmaatschappij die investeert in ondernemingen met één of meer strategische vraagstukken.

Voor meer informatie

Arthur Leenders – Elro

Maikel Engelaar – Batavorum Capital

www.carefos.nl

Telefoon: 085-0870498

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.