Delarange Cosmetics en Flores Natural Cosmetics gaan samen verder

Delarange Cosmetics en Flores Natural Cosmetics gaan samen verder

Zeewolde, 19 januari 2022

 

Samengaan versterkt marktpositie in cosmetica en medical devices

Delarange Cosmetics en Flores Natural Cosmetics samen verder 

 

Delarange Cosmetics en Flores Natural Cosmetics gaan per direct samen verder. Beide ondernemingen voegen al hun activiteiten samen op het gebied van de ontwikkeling en productie van cosmetica en medical devices. De versterking van de marktpositie is de belangrijkste reden voor het samengaan. De samengevoegde organisatie gaat op termijn werken vanuit Zeewolde, waar Delarange sinds de oprichting in 1991 is gevestigd.

 

Doordat beide ondernemingen actief zijn in de internationale markt van cosmetische verzorgingsproducten en medical devices valt veel synergie te behalen met deze samenwerking, aldus Dirk van Rij van Delarange Cosmetics. “De marktkennis en de productiefaciliteiten van beide organisaties gaan ons enorm helpen. Ook onze research & development krijgt hiermee een boost. Hierdoor versterken we onze marktpositie fors. Daar zijn we heel blij mee, want dat is nodig in de concurrerende internationale markt waarin we actief zijn.”

 

Namens Flores Cosmetics stelt Johan Bruinsma: “We kennen Delarange al bijna 30 jaar als kwalitatief sterke collega in de markt. Dat wij nu samen verdergaan is heel goed voor de toekomst van beide bedrijven. Hierdoor kunnen we de innovatie in onze producten sterk versnellen en onze klanten nog beter bedienen. Het samengaan biedt tal van kansen voor onze huidige medewerkers. Door de verwachte groei zullen we ook nieuw talent aan ons gaan binden”.

 

Verder als Delarange Cosmetics

De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Delarange Cosmetics en streeft naar verdere groei op het gebied van verzorgende cosmetica en medical devices. “Het productportfolio van beide bedrijven past heel goed bij elkaar. We overlappen elkaar niet, maar we vullen elkaar aan”, aldus Van Rij. “Ook op het gebied van export, wat voor ons in de toekomst een belangrijke groeimarkt gaat worden, is deze samenvoeging heel goed”, zegt Bruinsma. Delarange komt met de bundeling van beide bedrijven uit op een jaaromzet van ruim 26 miljoen euro. Na de samenvoeging heeft Delarange Cosmetics ruim 150 medewerkers in dienst. Dirk van Rij en Johan Bruinsma vormen samen de nieuwe directie.

 

Over Delarange Cosmetics

Delarange Cosmetics is een internationaal georiënteerde onderneming met een afzetgebied dat grote delen van Europa bestrijkt. Het levert een breed scala aan cosmeticaproducten. Van gezichts- en mondverzorging tot sun care en medical devices. Delarange ontwikkelt en produceert voor private labels en diverse cosmeticamerken in binnen- en buitenland. Daarnaast is de onderneming actief in de markt van medical devices.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.